İptal ve İade

Online Ön Ödeme Şart ve Koşulları


Hemen Öde (Ön Ödemeli) Rezervasyon Kiralama Şartları

Bu on- line rezervasyon sayfası; rezervasyon konfirme edilsin ya da edilmesin; araç kiralama anlaşması yerine geçmez. Gerçekleşecek kiralamalarda ESER Genel Kiralama Koşulları geçerlidir. Ön Ödemeli Rezervasyon Formu detayında ismi bulunan kişiye kiralama yapılır. İnternet üzerinden ön ödemeli olarak yapılan rezervasyonlarda işlem yapılan kart ve kart sahibi olmadan, ofiste kira anlaşması açılmaz, herhangi bir işlem yapılmaz. Nakit ödeme ve Sanal Kart uygulaması bulunmamaktadır. Kira anlaşması kiralama esnasında açılır ve kiralama yapılan ülkenin kanun ve uygulamalarına göre düzenlenir.

ESER, kiralama hizmetini kendisine bağlı sebeplerden dolayı veremediği takdirde, müşteri tarafından önceden ödenen tutarın tamamını iade edecektir. Önceden ödenmiş bir değeri gösteren ESER Ön Ödemeli Rezervasyon Formları, ESER kiralama lokasyonlarında yapılacak kiralamalarda, ön ödemesi yapılmış rezervasyonların sadece rezervasyon formu üzerinde yazan tutarlarının ödemeleri yerine geçer, kiralama başlangıcında ya da sürecinde müşterinin talep edebileceği ek hizmet ve güvenceler ile yakıt, tek yön vb. harcama bedellerini içermez. Ön Ödemeli Rezervasyon Formlarında yazan tutarın içermediği diğer hizmet, güvence, harcama ya da trafik cezası ve hasar bedelleri (Kira anlaşmasında yazılı, kaza ve hırsızlık durumunda yapılması gerekenler bölümünde açıklanan şartların yerine gelmediği durumlar) için müşterilerimizin kiralama esnasında kredi kartı ibrazı gereklidir. Müşteri tarafından ibraz edilen kredi kartından, kiralanacak araç grubuna göre 300 – 1750 TL arasında depozit tahsilatı ya da ön provizyon blokajı yapılacaktır. Bu sebeple karttan kira bedeline ek olarak yukarıdaki miktarlarda limit müsaitliğinin olması gerekmektedir. Depozit olarak tahsil ya da bloke edilen tutar, kiralama bitiminde, varsa yukarıda belirtilen ek hizmet, güvenceler, yakıt, hasar, ceza vb. gibi rezervasyonda bulunmayan bedeller düşüldükten sonra, aynı karta iade edilecek veya blokaj kaldırılacaktır.

Ön Ödemeli Rezervasyon Formu, sadece formda belirtilen tarih aralığında ve belirtilen değer için geçerlidir. ESER Ön Ödemeli Rezervasyonlara ait kira anlaşmaları ESER web sitesinde yer alan ve rezervasyon formunda belirtilen günlük bedel üzerinden fiyatlandırarak faturalandırılır. Yapılan ödemelerin müşterilerimizin kredi kartına yansıması aşamasında, kullanılan kredi kartının sahibi olan bankaların, herhangi bir sebeple uygulayabileceği her türlü komisyon, kur farkı, hizmet ücreti vb. bedeller, ESER markasının sorumluluğu dışındadır.

Rezervasyonun İptali, Tahsilatın İadesi, Rezervasyonun Değiştirilmesi, İdari Ücretler, Kullanılmayan Günler ve Kiralamanın Uzaması :

İptal ve İade Koşulları:

  • Ön ödemeli rezervasyonunuzu, rezervasyon yapılan tarihte iptal etmeniz durumunda, tüm ödemeniz iade edilecektir.
  • Ön ödemeli rezervasyonunuzu, araç alışınızdan 3 gün öncesine kadar iptal etmeniz durumunda, ön ödemenizden %20 kesilerek kalan tutar iade edilecektir.
  • Ön ödemeli rezervasyonunuzu, araç alışınızdan 3 gün ve daha az süre kala iptal etmeniz durumunda, ön ödemenizden kiraladığınız aracın ortalama 3 günlük ücreti kesilerek kalan tutar iade edilecektir. Eğer kiralamanız 3 gün ve daha az süreli ise, iade tutarı talep edilemez.
  • Ön ödemeli rezervasyonunuzu, iptal etmemeniz ve aracı teslim almamanız durumunda, iade tutarı talep edilemez..
  • Ön ödemeli bir rezervasyonun iptali için rezervasyon@eserrentacar.com adresine iptal talebinizi iletmeniz gerekmektedir.

Değişiklik: Ön ödemeli bir rezervasyonda değişiklik yapılamamaktadır. Değişiklik yapılmak istenmesi durumunda orjinal rezervasyonun iptali gerekmektedir ve yukarıda yazılı iptal - iade koşulları geçerlidir. İptalin ardından istenilen değişikliğe göre yeni ön ödemeli rezervasyon yapılabilir.

Kullanılmayan Günler: Kiralamanın başlamasından ardından aracın rezervasyon formunda belirtilen tarih aralığından önce iadesi durumunda kullanılmayan günler için iade yapılmaz. Ön ödemeli rezervasyon yapılmış olmasına rağmen müşterimizin aracı rezervasyon formunda belirtilen tarih ve saatte almaması durumunda tahsil edilmiş olan ön ödeme tutarı iade edilmez.

Kiralamanın Uzaması: Ön ödemeli rezervasyon ile yapılan bir kiralamada, kiralama süresinin rezervasyon formunda belirtilen dönüş tarihini aşması durumunda, kira anlaşması uzatıldığında oluşacak ilave bedel kiralama başlangıcında müşterimizin ibraz ettiği kredi kartından, uzama günlerinin yapıldığı tarihte geçerli ESER Liste fiyatlarından tahsil edilir.